Esimesed Eesti maasikad jõudsid turule

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udsu talu peremees Heino Ilisson jõudis neljapäeval maasikatega turule. Ta oli üks kahest, kes neljapäeval Eesti maasikaid müüma hakkas.
Udsu talu peremees Heino Ilisson jõudis neljapäeval maasikatega turule. Ta oli üks kahest, kes neljapäeval Eesti maasikaid müüma hakkas. Foto: Marko Suurmägi

Kahel talunikul said eile kodupõllu maasikad nii suureks ja punaseks, et neid võis tulla täna hommikul Viljandi turule pakkuma.

Tavapäraselt oli üks esimestest Valgamaal asuva Udsu talu omanik Heino Ilisson. Tänavu jõudis temaga samal ajal kohale Viljandi külje all Metskülas asuva Nurme talu omanik Madis Pruus.

Nurme talu maasikad olid suuremad ja maksid 9,50 eurot kilogramm. Pruus oli neid turule toonud paarkümmend kilogrammi. Tema maasikad olid valminud katteloori all.

Udsu talu omaniku Heino Ilissoni maasikad olid väiksemad, aga kasvanud avamaal ning kilohind oli 6 eurot. «Sort ongi selline,» põhjendas Ilisson marjade väiksust. «Väetist pole eriti pandud ja oma osa on ka kuivusel. Meil pole 25. aprillist alates vihma sadanud.»

Udsu talu põldudelt korjati eile õhtul 45 kilogrammi maasikaid, millest turule jõudis 40. «Rahvas on veel loid. Eriti ei osteta,» nentis ta äriedu kommenteerides.

Palju aastaid maasikaid kasvatanud Ilisson meenutas, et ühe korra on ta marjadega varem turule jõudnud kui 2. juunil. See juhtus kuus aastat tagasi, aga siis kauples ta Tartus. «Viljandisse pole ma nii vara kunagi jõudnud,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles