Juhtkiri. Onu Heino

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Mõne aasta eest tõi ETV sketšisaade «Tujurikkuja» ekraanile mahlase loo onu Heinost, mehetüübist, kelle ülevoolav natuur tarvitab toiduks peaasjalikult viisakate inimeste närve.

Piisab onu Heinol mõnele juubelipeole või grilliõhtule saabuda, kui kogu seltskond on sunnitud pilgud piinlikkusest maha lööma. Ta võib otse söögilaua ääres kõva kärinaga kõhutuult lasta, sest «natuke mehelõhna peab ju ikka majas olema». Samuti ei teki tal küsimust, kas naabripoisi viiendal sünnipäeval sobib ikka liitrist viinapudelit kartulisalati kõrvale lüüa, sest kuidas teisiti järeltulev põlv saab teada, milline on üks õige mehe mõõt.

Naiste läheduses tabab onu Heinot iseliikuva käe sündroom. See sunnib teda ettearvamatutel hetkedel daame äkiliste pepulaksude või jõuliste kallistustega ehmatama. Mida ootamatumalt, seda ägedam. Ainult oma abikaasaga hoiab Heino avalikel üritustel minimaalselt kolmemeetrist distantsi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles