Kohvikuromantika vallutab üheks ööks linnasüdame

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eile valitses lossimägede jalamil Talli 5 maja juures rahu ja vaikus, siis reede õhtul avaneb seal üheks ööks Kreeka kööki tutvustav Tavernaki, mille taga on kohvikudebüüti tegev sõpruskond.
Kui eile valitses lossimägede jalamil Talli 5 maja juures rahu ja vaikus, siis reede õhtul avaneb seal üheks ööks Kreeka kööki tutvustav Tavernaki, mille taga on kohvikudebüüti tegev sõpruskond. Foto: Elmo Riig

Reede õhtu- ja öötundideks avab Viljandis lisaks püsikohvikutele uksed mitu söögikohta, mille taga on kohvikupidaja soov viia ellu oma unistus või pakkuda kulinaarseid elamusi ootamatus kohas.

Neid söögikohti, mis pannakse tööle ajutiselt ja täpselt sinna, kuhu pidaja soovib, nimetatakse pop-up-kohvikuteks. «Pop-up tähendab, et hüppab üles ajas ja ruumis, mis parasjagu sobib ja soosib,» selgitas kohvikuöö korraldaja Gea Melin. Näiteks reede öösel tasub söögi- või joogipoolist otsida Trepimäelt, vana tuletõrjemaja hoovist või hoopis mööda järve sõitvalt Rannapiigalt. 

Vaid üheks ööks tekib Viljandis siis ühtekokku üheksa õhinapõhist söögikohta, mille hulgas teevad oma debüüdi ka Hoovik ja Tavernaki, mis sünnivad Gea Melini sõnul puhtalt unistusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles