Padjasõdalased kogunesid Viljandi haigla ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval ühinesid Viljandi haigla meditsiinitöötajad üle-eestilise protestiaktsiooniga "Padjaga tööle", et näidata üles solidaarsust "rasket" öötööd tegevate riigikogulastega. Ühtlasi anti märku, et meditsiinitöötajad ei ole nõus sotsiaalministeeriumi kavandatava töölepingu seaduse muudatusega, mis halvendaks nende töö- ja puhketingimusi.

Viljandi haigla koduõe Maire Borgmanni juhtimisel kogunes rohkem kui 30 Viljandi haigla meditsiinitöötajat haigla trepile, et teha ühispilt. Padjad kaenlas, suundusid nad muruplatsile, et kuulata ära aktsiooni "Padjaga tööle" algataja, Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhi Kuido Nõmme pöördumine, mille Borgmann ette luges.

Pöödumises seisis muu hulgas, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kavandab haiglate liidu juhi Urmas Sule ettepanekul töölepingu seaduse muudatust, millega muutub meditsiinitöötajatele seaduslikuks üle mõistuse suur valveaeg. Pöördumises seisis ka, et ministeerium kavandab ületundide ja riigipühade töö eest makstava lisatasu ärakaotamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles