Kauge ja haruldane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iidsete taiko-trummide virtuoos Ichitaro.
Iidsete taiko-trummide virtuoos Ichitaro. Foto: Erakogu

​12.–17. juulini asetleidva Viljandi vanamuusika festivali kava on koos ning piletid ja passid jõudnud eelmüüki. Kontserdid toimuvad linna kolmes kirikus ja pärimusmuusika aidas.

«Viljandi linn on haruldus, mis pakub silmailu, loominguvabadust loojatele ja osalust maailmaprotsessides. Viljandi vanamuusika festivalil on hea meel juba 31. korda selles rütmis kaasa lüüa, pakkudes kõikidele kaunite muusikaelamuste kaudu võimalust veel kvaliteetsemaks olemiseks,» lausus enam kui veerandsada aastat festivali olemasolu ja kõrge taseme eest hea seisnud kunstiline juht Neeme Punder. 

«Tänavuse festivali märksõnadeks võiksid olla «kauge» ja «haruldane». Nii on seda taiko trummid, mida on kasutatud iidses Jaapanis religioossetel, sõjalistel ja teatraalsetel eesmärkidel. Mängimine neil trummidel pole naljaasi, sest nõuab suurepärast füüsilist vormi, mida virtuoos Ichitaro ka hiilgavalt demonstreerib,» rääkis Punder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles