Mahetooteid ja -tootjaid oodatakse võistlema

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal tunnustati Eesti parima mahetootja nimetusega Saariku talu, kelle perenaine on Tiia Klein.
2012. aastal tunnustati Eesti parima mahetootja nimetusega Saariku talu, kelle perenaine on Tiia Klein. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevast saab esitada aasta parima mahetootja ja -toote kandidaate. Konkursile «Parim mahetootja 2016» oodatakse kandidaate 1. juulini ja «Parim mahetoode 2016» 10. augustini.

«Iga aasta on toonud konkursile väga edukalt majandavaid mahetootjaid ja suurepäraseid tooteid,» kõneles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. «Mahetootmine laieneb Eestis järjest, mahepõllumajandusmaa osa poolest oleme lausa Euroopa riikide esirinnas. Tunnustust väärivaid mahetootjaid on palju. Loodame, et nad söandavad tulla ka konkursist osa võtma.»

Seitsmendat korda peetava võistlusega innustatakse maheettevõtjaid ning edendatakse mahepõllumajandust.

Mahetootja konkursile saavad kandidaate esitada organisatsioonid ja üksikisikud ning sinna oodatakse neid, kes ei ole varem konkurssi võitnud; kelle ettevõte on tegutsenud vähemalt kaks aastat ning kes müüb vähemalt osa ettevõtte toodangust mahedana märgistatult. Samuti peab olema ettevõttes korras sõnniku- ja jäätmemajandus ning tagatud loomade heaolu. Esitamiseks tuleb täita ankeet.

Parima mahetoote nimetuse saamiseks esitavad oma tooteid ettevõtted ise. Tingimuseks on, et mahetoode oleks ankeetide esitamise tähtajaks turul.

Ankeedid tuleb saata aadressil mahepm@gmail.com. Parima tootja ja toote valib välja seitsmest erialaspetsialistist koosnev hindamiskomisjon. Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Eesti vabaõhumuuseumi leivapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles