Kodutütred startisid Ernakesele

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütarde laager oli möödunud aastal Valgamaal.
Kodutütarde laager oli möödunud aastal Valgamaal. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Kodutütarde võistlusmatk «Ernake» toimub sel aastal Järvamaal Türi vallas Rassi külas, kus mõõtu võtavad 15 ringkonna neljaliikmelised võistkonnad ning külalisvõistkonnad Lätist ja Leedust. Raja pikkus on linnulennult 30 kilomeetrit ja see läbib Järva, Viljandi ja Pärnu maakonna. Võistluse lõpp-punkt on Tagametsa jahilossis ja laagrikeskuses ning sinna oodatakse võistlejaid hiljemalt täna õhtuks.

 
Võistluste peakorraldaja on Kodutütarde Sakala  ringkond. Oma tuge ja abi pakuvad ka Kaitseliidu peastaap, Kaitseliidu Sakala malev, Naiskodukaitse Sakala ringkond  ning Noorte Kotkaste Sakala malev.  Rajameister ja võistluste hing on Noorte Kotkaste instruktor Henri Paavo.  Peakohtunik on Sakala maleva veebel Lauri Nälk.

Ernakese avarivistus oli eile õhtul kell 20.30 ja poolteist tundi hiljem startis esimene võistkond. Sitkeid ning entusiastlikke neidusid ootab ees teekond üle kraavide ja läbi metsade. Teele  jääb mitu kontrollpunkti, kus tuleb täita erinevaid ülesandeid, mis vajavad nii jõudu ja osavust kui ka nutikust. Lisaks üllatusülesannetele  on vaja  näidata teadmisi Euroopa Liidu kohta, tunda esmaabivõtteid, taimi, loomi ja linde ning sõita paadiga, näidata pikkuste hindamise ja sõlmede tegemise oskusi .  

Ernakese võistlusmatkal on olulisel kohal oskus tegutseda meeskonnana. Pikka võistlust raskendab see, et kogu teekonnal on käimas ka vastutegevus. Seega peavad osalejad liikuma varjatult ja vaikselt. Seekordne kodutütarde võistlus toimub juba 14. korda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles