Pühapäevane rattamatk viib sovhoostehnikumi radadele

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattamatkajad Heimtalis
Rattamatkajad Heimtalis Foto: Elmo Riig / Sakala
29. mail viib puhkepäeva jalgrattamatk Olustvere sovhoostehnikumi ajaloolistele radadele. Kontrollpunkt on sihtkohas avatud kella 10.30–13. Matka pikkus on Viljandist edasi-tagasi arvestades ligi 44 kilomeetrit. 
Olustvere mõisa riigistamise järel toodi sinna üle varem Kõo mõisas asunud Eesti Aleksandri Põllutöökeskkool ning kool jätkas maamajandust endistel mõisamaadel. Nõukogude võim nimetas kooli Olustvere Põllumajandustehnikumiks, mille põllumajanduslik osa oli õppemajand. 1960. aastal lahutati kool majandist. 1964 liideti ümbruse majandid üldpindalaga üle 3600 hektari taas tehnikumiga ja selle nimeks sai Olustvere Sovhoostehnikum. 1985 valmis mõisapargi põhjaosas uus koolihoone. Vabariigi taastamise järel lahutati tehnikum sovhoosist. Alates 2000. aastast kannab kool seoses õppeprofiili muutusega nime Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles