«Koolitants» alustab uut hooaega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel festivalil esitas trupp Face kava «Feel it... Tunneta seda».
Mullusel festivalil esitas trupp Face kava «Feel it... Tunneta seda». Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval hooajal viieteistkümnendat sünnipäeva tähistav festival «Koolitants» alustab taas aastaringi, mistõttu on truppidel paras aeg valmistuma hakata.

Maakondliku korraldaja Anu Söödi sõnul kannab 2009. aasta endas nii «Koolitantsu» sünnipäeva kui säästuaastat ning seetõttu on festivali läbiv teema «Hoiame kokku». See ühendab kahte mõtet: «Tantsurahvas peab kokku hoidma, üksteist toetama, kaitsma ja koostööd tegema» ning «Üheskoos jõuame kaugemale».


«Korraldajad soovivad tähelepanu pöörata ka liigtarbimisele,» rääkis Anu Sööt. «Kas peab ostma iga päev uue riidehilbu? Kas peab ostma midagi lihtsalt sellepärast, et on suur soodusmüük ja saad asja odavalt kätte? Kas ikka peab kõikidele nii palju helistama?»

Nii on korraldajad pakkunud lisaks varasematele põhikategooriatele, milleks on show-tants, estraaditants, vabatants, lastetants ja Eesti-teemaline tants, välja uue teemakategooria: säästutants. Seal peaksid osalema võimalikult odavate vahenditega tehtud löövad, efektsed ja humoorikad numbrid, millest kumab läbi säästuteema mis tahes võtmes.

Uustulnukana lisandub põhikategooriate sekka tänavatants. Sellesse kuuluvad tänapäevased ja noorte seas populaarsed tantsustiilid locking, poping, hip-hop, breik, house ja teised. Tähtsal kohal on hea rütmi- ja stiilitunnetus, sünkroonsus ja efektsus.

Festivalil saab osaleda viies vanuseastmes: mudilased ning I-III, IV-VI, VII-IX ja X-XII klassi õpilased. Eesti-teemalise, säästu- ja tänavatantsu kategoorias on vanuseastmed IV-VI, VII-IX ja X-XII klass.

Sel aastal saavad «Koolitantsul» osaleda soovijad end kirja panna varem kui eelmistel aastatel. Registreerimisperiood kestab 1.-14. detsembrini ning sellel ajavahemikul tuleb kindlasti teada anda trupp, tants, vanuseaste ja tantsukategooria. Tantsu pealkirja, pikkust, laste arvu, tantsijate nimesid ning isikukoode saab lisada ja parandada kuni 15. jaanuarini.

«Koolitantsu» maakondlik tantsupäev on 28. jaanuaril Viljandi kultuurimajas. Piirkondlikud tantsufestivalid leiavad aset 25.-29. märtsini Pärnus, Valgas, Jõhvis, Tallinnas ja Tartus. Üleriigiline lõppkontsert on 18. ja 19. aprillil Pärnu kontserdimajas.

Rohkem infot on internetileheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles