Esmaspäeval avaneb taotlusvoor erametsaomanikele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem istutas RMK mullu Viljandimaa metsadesse kuuski.
Kõige rohkem istutas RMK mullu Viljandimaa metsadesse kuuski. Foto: Marko Saarm / Sakala

Erametsakeskus võtab 30. maist vastu metsameetme ehk metsaala arengu ja metsade elujõulisuse parandamise investeeringutoetuse taotlusi. Toetuse abiga saab taastada kahjustatud metsa ja teha hooldusraieid. Taotlusvoor kestab 15. juunini.

Metsameetme toetusraha jagatakse esimeses järjekorras neile, kes peavad toime tulema ulatuslike metsakahjustustega. Järgmised eelistatud tegevused on hooldusraie, metsapuude taimehaiguse ja -kahjustuse ennetamine ning ulukikahjustuste ennetamine.

Töid võib alustada juba järgmisel päeval pärast taotluse esitamist. Loodusõnnetuse või tulekahju korral võivad kahjustused olla kõrvaldatud ja mets taastatud taotluse esitamisele eelneval aastal.

Tänavu on metsameetme toetuste taotlemises mõned muudatused. Nii saavad näiteks metsatehnika jaoks toetust taotleda ainult metsaühistud ja aia rajamiseks enam toetust taotleda ei saa. Muudatusi on teisigi ning lähemalt saab nendega tutvuda metsaportaalist eramets.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles