Viljandi rannahooaeg lauldakse avatuks Paala järve kaldal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala järve korrastatud suplusrand avatakse 30. mail.
Paala järve korrastatud suplusrand avatakse 30. mail. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval kell 18 taasavatakse armastatud Paala järve supluskoht, mis on saanud värske näo.

Puhkekoha korrastamise idee elluviimine, mis võitis kaasava eelarve hääletuse, hakkab lõpusirgele jõudma. Linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul teeb töövõtja lähipäevil vigade parandust, mis on eeskätt seotud järve põhja korrastamise ja liivaga katmisega. Maidla sõnul ollakse tänulikud neile juba vees käinud suplejatele, kes juhtisid tähelepanu paisjärve põhja ebatasasustele.

Rannar Raba ja Kalju Kuusmiku esitatud idee «Paala järve korrastamine/arendamine» kogus 2015. aasta kaasava eelarve hääletusel 305 häält. Esitatud idee kirjelduses toodi välja, et sooja ilmaga armastatakse Paala järves ujumas käia, kuid rahvarikastel aegadel on see paraku võrdlemisi ebamugav, sest kitsas sissemineku koht on suuri ja väikseid suplejaid tihedalt täis.

Idee esitajate sõnul on võimalik koht muuta tunduvalt kasutajasõbralikumaks, kui kaevata kaldaäärne kõrkjastik laiemalt lahti ja täita süvend liivaga. Samuti vajaks rannaga piirnev järvepõhi senisest põhjalikumat puhastamist veetaimedest.

Hoolimata sellest, et muru alles tärkab ja siin-seal jagub veel Suja Ehituse töömeestele tööd, lauldakse korrastatud ranna-ala Viljandi poistekoori saatel esmaspäeva õhtul avatuks. Linnahooldus paigaldab ranna-alale ka kolm pinki, millele lisandub veel kolm järve teisele kaldale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles