Kroonilist haigust põdev muusik tahab saatusekaaslased äratuntavaks teha

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Antsovi sõnul ei mõtle inimesed, kes pole iga päev ise mõne kroonilise haigusega seotud, kui raske on sellega toime tulla. Et probleemist rohkem teada anda, tahab ta erinevatele krooniliste haiguste põdejatele töötada välja ühtsed, aga eri värvi käepaelad, millest oleks kasu ka abitus seisundis.
Lauri Antsovi sõnul ei mõtle inimesed, kes pole iga päev ise mõne kroonilise haigusega seotud, kui raske on sellega toime tulla. Et probleemist rohkem teada anda, tahab ta erinevatele krooniliste haiguste põdejatele töötada välja ühtsed, aga eri värvi käepaelad, millest oleks kasu ka abitus seisundis. Foto: Erakogu

Ligi kümme aastat esimese tüübi diabeedi küüsis olnud viljandlast Lauri Antsovit on pikemat aega painanud mure, kuidas parandada inimeste teadlikkust kroonilistest haigustest nii, et igasse maaslamajasse ei suhtutaks kui joodikusse või narkomaani.

Et oma murele mõttekaaslasi leida, avaldas ta eile Facebookis pöördumise «Viimane piisk!», mis leidis juba poole päevaga üle kahesaja jagamise ja kümneid kaasamõtlejaid. Tagasisidet tuli Antsovi sõnul nii palju, et ta ei jõudnud esimese hooga kõike hoomatagi. 

Viimane piisk kukkus Antsovi karikasse tänavu märtsis, kui ilmus uudis, kuidas politseipatrull viis teadvusehäirega mehe Tartus arestimajja, pidades tema seisundi põhjuseks alkoholi. Hiljem selgus, et tegelikult oli selle taga hoopis suhkruhaigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles