IT kutsemeister õpib Vana-Võidus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT eriala parimaks Microsofti spetsialistiks tunnistati Tony Raud Viljandi kutseõppekeskusest.
IT eriala parimaks Microsofti spetsialistiks tunnistati Tony Raud Viljandi kutseõppekeskusest. Foto: SA Innove

IT-spetsialistide kutsemeistrivõistlustel tunnistati vabavaraliste süsteemide parimaks tundjaks Reini Tammeorg Tartu kutsehariduskeskusest ning Microsofti spetsialistiks Tony Raud Vana-Võidus asuvast Viljandi kutseõppekeskusest.

Vabavara valdkonnas tuli teisele kohale Martin Vooremäe Viljandi kutseõppekeskusest ning kolmandale kohale Mihkel Palmik Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

Võistlusülesannet lahendades tuli rajada väljamõeldud ettevõtte Eesti Asi harukontorile toimiv arvutivõrk, seejärel veebi- ja nimelahendus ning failiserver ning luua kasutajakontod. Ülesande lahendamiseks kasutati ühes kategoorias vabavara, enamasti Linuxit ning teises kategoorias Microsofti tarkvara.

«Võistlejate tase on aasta-aastalt läinud paremaks. Aina rohkem võistlejaid suhtub ülesande lahendamisse suurema tõsidusega ja see kajastub ka tulemustes,» nentis Tallinna polütehnikumi IT-juht ja võistluse kohtunik Toivo Pärnpuu.

Võistlustel osales 14 õpilast Haapsalu, Tartu ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolist, Viljandi kutseõppekeskusest, Sillamäe kutsekoolist, Tallinna transpordikoolist ja Tallinna polütehnikumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles