Mulgid ütlevad lustijatele aitäh kirjudes peokinnastes

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda Mulgi peo stsenaariumi autor Alli Laande (vasakul) ja Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender näitavad Karksi ordulinnuse varemetes, kus peeti esimest Mulgi pidu, osakest neist käpikutest, mis kingitakse tänutäheks peo korraldajatele ja esinejate juhendajatele.
Neljanda Mulgi peo stsenaariumi autor Alli Laande (vasakul) ja Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender näitavad Karksi ordulinnuse varemetes, kus peeti esimest Mulgi pidu, osakest neist käpikutest, mis kingitakse tänutäheks peo korraldajatele ja esinejate juhendajatele. Foto: Elmo Riig

​Neljas Mulgi pidu koputab uksele ning sellel öeldakse kõigile korraldajatele ja esinejate juhendajatele tänusõnad labakinnastes ehk mulgipäraselt peokinnastes. 

Mulgi peo stsenaariumi autor Alli Laande tähendas, et eks see natuke teistmoodi ole jah, et juuni algul peetaval peol käpikuid jagatakse, ent teema poolest on see kiigepidu ja vanasti tänati kiigetegijaid just kinnastega. 

«Kiigetegijale kingiti kindad, sest käed pidid soojad olema, et korralik kiik tuleks,» selgitas ta vana tava, mille mulgid sel peol kasutusse võtsid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles