Viljandimaal juhtunud ränga liiklusõnnetuse põhjustaja oli joobes

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Saarm / Politsei
Kraavis oleva Mercedese avastas varahommikul sündmuskohast möödasõitnud autojuht. Järgmisel päeval reetsid õnnetuspaika vaid tee kõrval olnud üksikud asjad, mis olid autost välja kukkunud.
Marko Saarm / Politsei Kraavis oleva Mercedese avastas varahommikul sündmuskohast möödasõitnud autojuht. Järgmisel päeval reetsid õnnetuspaika vaid tee kõrval olnud üksikud asjad, mis olid autost välja kukkunud. Foto: Marko Saarm / Politsei

Viljandimaa selle aasta traagilisima liiklusõnnetuse uurimine, mis kestis peaaegu pool aastat, näitas lõpuks, et mõlemad hukkunud inimesed olid joobes ning turvavööd olid neil kinnitamata.

Tänavune maakonna kõige traagilisem liiklusõnnetus juhtus aasta esimestel tundidel, kui Viljandi ja Tartu vahelisel maanteel Valma ja Kalmetu vahele jääval kurvilisel lõigul sõitis teelt välja üks Mercedes ning selles olevad 57-aastane mees ja 51-aastane naine hukkusid sündmuskohal.

Et liiklusõnnetuse põhjustaja sai surma, andis prokuratuur mõni aeg tagasi politseile loa kriminaalmenetlus lõpetada.

Õnnetus juhtus lauges vasakule pööravas kurvis, mis jäi juhile tõenäoliselt märkamata. Jälgede järgi otsustades liikus auto otse, tabas maantee ääres asuvat helkurposti ning hakkas seejärel üle katuse rulluma. Auto peatus tee kõrval kraavis, maanteest mõni meeter allpool.

Politsei teatel märgati kraavis olevat Mercedest 1. jaanuaril kella 4.25 ajal. Millal õnnetus täpselt juhtus, pole teada. Mõlemad autos olijad olid turvavööga kinnitamata ja paiskusid sõidukist välja.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles vahetult pärast õnnetust, et suure tõenäosusega ei oleks teelt väljasõit nii traagiliselt lõppenud, kui turvavööd oleksid olnud nõuetekohaselt kinnitatud. «Samasugustest õnnetustest, kus auto teelt välja sõidab ja üle katuse rullub, on turvavööga kinnitatud inimesed pääsenud ka ühegi kriimuta.»

Viljandimaal on see õnnetus seni ainus, kus inimesed on tänavu liikluses hukkunud. Kogu Eestis on tänavu liikluses hukkunud 27 inimest. Seda on kahe võrra vähem kui mullu ning viie võrra vähem kui tunamullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles