Kaugliinide bussides läheb pilet kallimaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist teistesse linnadesse suunduvates bussides sõit muutub kallimaks.
Viljandist teistesse linnadesse suunduvates bussides sõit muutub kallimaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaugliinidel tegutsevad bussifirmad kavatsevad laupäeval eurohinnad ümardada, mis toob Mulgi Reiside juhi kinnitust mööda kaasa hinnatõusu. Maakonnaliinidel hinnad ei kerki.

Hindade ümardamise plaanist on teatanud nii Sebe, Taisto kui Mulgi Reisid. Postimees.ee teatel on sama plaan paljudel teistelgi firmadel.

Sebe kaugliinidel kavatsetakse hinnad ümardada matemaatikareeglite järgi 10 eurosendi täpsusega. Nagu firma selgitab, kasutatakse sama süsteemi teisteski eurotsooni riikides, sest ühissõidukis peab piletimüük võtma võimalikult vähe aega, et buss püsiks graafikus ning inimesed jõuaksid lubatud ajaks sihtkohta.

Mulgi Reiside juht Madis Lepp ütles, et tema firma viib hinnamuudatuse ellu ning ehkki mõned hinnad ka langevad, on põhimõtteliselt tegemist hinnatõusuga.

Lepp lisas, et pole mõtet rääkida niinimetatud ausa hinna kokkuleppest ja sellest, et euro hindu ei tõsta, sest see pole õige jutt. «Olgem ausad: euro tõstab hinda ja see kampaania pole väga ilus või tõene,» nentis ta.

Samas rõhutas Lepp, et hinnatõusu tingis pigem kütuse hinna kerkimine kui euro kasutuselevõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles