Inspektsioon määras rehviliidule sunniraha puuduste tõttu Viljandi jäätmejaamas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainspektsioon kontrollis mittetulundusühingule Eesti Rehviliit tehtud ettekirjutuse täitmist ja kuna see ei olnud nõuetekohaselt täidetud, määras rehviliidule 2500 eurot sunniraha.

Keskkonnainspektsioon kohustas oma 18. mai ettekirjutusega rehviliitu taastama vanade rehvide vastuvõtmine Viljandi jäätmejaamas kolme tööpäeva jooksul alates ettekirjutuse kättesaamisest.

Teisipäeval Viljandi jäätmejaamas tehtud kontroll näitas, et vanu rehve võetakse vastu eraisikutelt ja omavalitsustelt, kuid ei võeta juriidilistelt isikutelt, sealhulgas rehvi- ja hooldustöökodadelt. Seetõttu ei saa pidada ettekirjutust täidetuks.

Ettekirjutuse osalist täitmist arvesse võttes ei rakendanud inspektsioon ettekirjutuses toodud täit sunniraha ehk 5000 eurot, vaid määras sunniraha suuruseks 2500 eurot.

Keskkonnainspektsioon on rehviliidule teada andnud, et täiendavat järelkontrolli ettekirjutuse täitmise üle tehakse 30. mail. Kui ettekirjutus on endiselt täitmata, rakendatakse sunniraha juba täies ulatuses.

16. mail teatas rehviliit, et lõpetab kasutatud rehvide vastuvõtu ajutiselt kõigis kogumispunktides üle Eesti, põhjendades otsust liiga madala taaskasutustasuga.

Keskkonnainspektsioon saatis 17. mail rehviliidule hoiatava kirja, et rehvide vastuvõtu lõpetamine tema kogumispunktides on vastuolus jäätmeseaduses ja rehvimääruses toodud kohustusega ning kui inspektsioon tuvastab juhtumi, kus keeldutakse vanade rehvide vastuvõtmisest või äraveost vanade rehvide koguja juurest, alustab inspektsioon menetlust.

Praeguseks on keskkonnainspektsioon tuvastanud rehvide vastuvõtmise lõpetamise kahes kogumispunktis: Viljandi ja Narva jäätmejaamas. Mõlema juhtumi kohta on lisaks haldusmenetlusele alustatud väärteomenetlust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles