Viljandimaal jagatakse õpilastele stipendiume

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristiina Baum

Viljandi hariduse arengufond kuulutas välja õpilasstipendiumi konkursi, mille eesmärk on tunnustada põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasi, toetades õpimotivatsiooni ja aktiivse eluhoiaku kujunemist ning nende unistuste elluviimist. 

Tänavuse õppeaasta stipendiumifondi suurus on 5000 eurot, mis on mõeldud õpilastele enesetäiendamiseks ja õppimiseks.

Stipendiumifond jaguneb kahe stipendiumikategooria vahel, mis antakse välja nii põhikooli- kui gümnaasiumiastmes. Kategooriad on andekuse toetamise ja ühiskondliku aktiivsuse tunnustamise stipendium.

Andekuse toetamise stipendium on mõeldud õpilastele, kes paistavad tegevuse ja tulemuste poolest silma ühes või mitmes ainevaldkonnas. Ühiskondliku aktiivsuse tunnustamise stipendium on mõeldud õpilastele, kes on silma paistnud tegevusega kodanike- ja noorteühendustes, osaluskogudes või kogukonnas.

Taotlusi võivad esitada õpilased, lapsevanemad, õpilasesindused, õpetajad, koolitöötajad, kodanike-  või noorteühendused, noorte osaluskogud ja teised kogukonna liikmed. Stipendumile saavad kandideerida Viljandi maakonna õpilased.

Urmo Reitav
Urmo Reitav Foto: Anna Aurelia Minev / Sakala

Arengufondi juhataja Urmo Reitavi sõnul ei ole kriteeriumiks ainult hinded, vaid hinnatakse märksa laiemalt õpilaste andekust ja hakkamasaamist. Kriteeriumidena on väljatoodud, et stipendiumi saaja väärtustab õppimist, on motiveeritud õppija, sõbralik ja heatahtlik ning vastutustundlik ja ettevõtliku eluhoiakuga. Stipendiumi määramisel arvestatakse üht või mitut tunnust õpilase kohta.

Stipendiumi määramise otsustab Viljandi hariduse arengufondi moodustatud komisjon, millesse kuuluvad õppurite nõukoja esindaja, Viljandimaa noortekogu esindaja ja arengufondi juhataja määratud esindajad. Stipendiumifondi toetavad Leena ja Karl Treffner.

Konkursi tähtaeg on 1. juuni, lisainfo ja taotluste esitamine: www.haridusfond.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles