Kultuuriakadeemia seob õpetaja elukutses kunsti ja tehnoloogia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia.
Viljandi kultuuriakadeemia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia avab uuel õppeaastal praktikarohke kunstide ja tehnoloogia õpetaja magistriõppekava. Ainsana Eestis pakub õppekava võimalust omandadada õpetaja kutse kahes aines, seda kas kujutava kunsti, tarbekunsti, pärandtehnoloogia või muusika valdkonnas.

Pärimuskultuuri ja nüüdisaegsete tehnoloogiate, muusika ja kunsti põimitus võimaldab lõpetajale suurema paindlikkuse tööturul eelkõige väikestes koolides, kus kunsti- ja tehnoloogiaainete õpetajal on väike koormus.

Viljandi kultuuriakadeemia õppekava programmijuhi Piret Viirpalu sõnul saavad sisseastujad valida kaks eriala järgmisest valikust: kunstiõpetaja, käsitöö ja kodunduse õpetaja, tehnoloogiaõpetuse õpetaja, muusikaõpetaja, nutikate tehnoloogiate õpetaja või pilliõpetaja.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu rõhutas eelkõige just Eestis ainulaadset nutikate tehnoloogiate täiendavat eriala, mille õpetamisel tehakse tihedat koostööd Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudiga.

«See võimaldab tulevasel õpetajal omandada teadmised kiirprototüüpimisest, robootikast, graafilisest programmeerimisest ning heli- ja visuaaltehnoloogiatest. Need teoreetilised ja praktilised oskused aitavad kunsti, käsitöö ja kodunduse, tehnoloogiaõpetuse või muusikaõpetajal kasutada nüüdisaegseid tehnoloogiaid õppeprotsessis, näiteks integreerides tõhusamalt nutiseadmeid õppesse,» lisas Kivestu.

Õppetöö käib sessioonidena Viljandis ja Tartus oma valdkonna tunnustatud spetsialistide käe all. Paralleelselt ülikoolis toimuvate õpingutega algab kohe esimesel semestril koolipraktika.

7. juunil kell 16 on Viljandi kultuuriakadeemias kunstide ja tehnoloogia õpetaja ning pärandtehnoloogia magistriõppekava infopäev, kuhu kõik huvilised on oodatud.

Avatud ülikooli uuele õppekavale võetakse vastu 15 üliõpilast. Avalduste vastuvõtt kestab 20.–30. juunini www.sais.ee või Viljandi kultuuriakadeemias, kus juuli keskel on ka erialakatsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles