«Kuulajale» toob tasuta kontserdi

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drake kammerkoor
Drake kammerkoor Foto: Koori arhiiv

Kammerkooride liit korraldab kontserdisarja «Kuulajale».

Kolmapäeval kell 18.30 esineb Viljandi Jaani kirikus  USA-st Des Moinesist pärit Drake'i koor ja kammerkoor (dirigent Aimee Beckmann-Collier).

Eesti kammerkooride liidu juhatuse esimees Sander Tamm: «Oleme liidu juhatusega teinud pikka aega usinalt tööd, et a cappella koorimuusika jõuaks aina suurema hulga huvilisteni. Lisaks neljale kontserdile erinevates haldusüksustes oleme teeninud usalduse koostööks Baltic Travel Breeze'i agentuuriga, kes korraldab kontserdituure Baltikumis, Skandinaavias ja Ühendkuningriigis. Agentuuri juht Ruta Dambyte, kes hindas žüriiliikmena Eesti kammerkoore äsja lõppenud kammerkooride liidu festivalil, tõdes, et Eesti kooride tase on kõrge, dirigendid isikupärased ning esitused tõeline elamus. Usun, et koostöö rahvusvaheliste kollektiividega loob inspireerivaid arenguvõimalusi meie liikmetele ning koorimaastikule üldiselt.»

The Drake Choir on Drake’i ülikooli kontsertkoor. Igal hooajal annavad nad kontserte üle terve Ameerika ning igal neljandal hooajal leiab aset rahvusvaheline kontserdituur. Seni on nende koorilaul kõlanud Austrias, Saksamaal, Itaalias, Tšehhis, Iirimaal, Walesis, aga ka New Yorgi Carnegie Hallis ja Avery Fisher Hallis.

Drake'i koorist loodud Drake’i kammerkoor pakub pühendunud lauljatele aktiivseid ja ambitsioonikaid eneseteostusvõimalusi. Nende viimane kontserdituur pakkus meeliülendavaid elamusi Inglismaal St. Pauli katedraalis, St. Martin in the Fieldsis, Oxfordi ja Cambridge ülikoolis ning Ely ja Coventry katedraalides. Mõlemad kollektiivid on kõrgelt tunnustatud ning korduvalt kutsutud Ameerika koorijuhtide (ACDA) aastakonverentsile.

«Kuulajale» on alguse saanud 2013. aastal. Nelja aasta jooksul on kuulajateni toodud tunde väärt koorimuusikat kontserdisaalides Tartus ja Tallinnas, lisaks Klassikaraadio vahendusel publikule üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles