Riik ei luba alaealisi koolivaheajal tööga ülearu koormata

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu töömaleva 15. suvel värvisid  noored Suislepa jõe kaldal asuvaid paadikuure.
Tarvastu töömaleva 15. suvel värvisid noored Suislepa jõe kaldal asuvaid paadikuure. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sotsiaalministeerium teatas riigikogu maaelukomisjonile, et ei kavatse alaealiste koolivaheajal töötamise keeldu muuta.

Töölepingu seaduse kohaselt on koolikohustuslikel alaealistel keelatud töötada rohkem kui pool koolivaheaja kestusest. Piirang tuleneb Euroopa Sotsiaalhartast. Et leevendada aiandusettevõtjate probleeme tööjõu palkamisel hooajatöödele, tegi maaelukomisjon aprillis tervise- ja tööministrile ettepaneku muuta alaealiste töötamise regulatsiooni.

Sotsiaalministeerium analüüsis seepeale alaealiste töötingimuste ajakohastamise võimalusi põhjalikult. Ministeerium koostas töölepingu seaduse muutmise seaduse väljatöötamiskavatsuse ja saatis selle 22. aprillil ka maaelukomisjonile. Väljatöötamiskavatsus sisaldab muu hulgas ettepanekuid alaealiste tööaja pikendamiseks, tööinspektsiooni loa taotlemise kohustuse kaotamiseks 13–14-aastase alaealise töölevõtmisel ning alaealistele lubatud tööde nimekirja uuendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles