Täiskasvanud õppijate hulk jõudis kõigi aegade rekordtasemele

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere Maamajandus- ja Teeninduskool.
Olustvere Maamajandus- ja Teeninduskool. Foto: Peeter Kümmel

Tänavu esimeses kvartalis osales tasemeõppes või koolitustel 16,8 protsenti 25–64-aastasest elanikest. Seda on kolme ja poole protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal, edastas haridus- ja teadusministeerium.

"Täiskasvanud ei soovi osaleda õpingutes, millel nad ei näe tähendust või millest nad ei huvitu," ütles ministeeriumi asekantsler Mart Laidmets. "Seepärast näitavad ajaloo kõrgeimad protsendipunktid, et pakutavad enesetäiendamise võimalused muutuvad üha paindlikumaks, kvaliteetsemaks ja kättesaadavamaks. Erilist rõõmu teeb see, et seni elukestvas õppes tagasihoidlikumalt osalenud mehed ja eakad täiskasvanud tajuvad, et tööalasele edukusele ja eluga rahulolule aitab uute teadmiste ja oskuste omandamine oluliselt kaasa."

Kui kaheksa-üheksa aastat tagasi oli Eesti elukestvas õppes osalemise näitaja 6-7 protsenti ja kolme-nelja aasta eest 12-13 protsenti, siis nüüdsed näitajad on ajaloo suurimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles