Esimene ja ainuke. Teatrihooaeg arvudes

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Ugala black box ehk UBB
Viljandi Ugala black box ehk UBB Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval, 21. mail oli Ugala ajutises teatrimajas Pargi tänaval glamuurne kevadpidu, mis jääb seal esimeseks ja ainukeseks kevadpeoks, sest juba järgmisel kevadel on teater tagasi oma koduseinte vahel Vaksali tänava majas.

96. hooaeg oli teatrile erakordne, sest kuniks teatrimaja läbib uuenduskuuri, tuli leida endale uus mängukoht Viljandis ning olla tavapärasest rohkem ratastel. Sügisel avatigi endise tehase ruumides black box, mis oma sisekujunduse ja tehniliste lahenduste eest pälvis kultuurkapitali aastapreemia.

Eelmisel väljasõituderohkel hooajal kogunes teatrile 43 600 läbitud kilomeetrit, mis teeb oma pikkuselt välja sama, nagu oleks Ugala oma 96. hooajal teinud ringi peale kogu maakerale.

Hooaja jooksul anti 291 etendust 52 mängupaigas üle Eesti ja välismaal. Kõige kaugem koht, kus teater etendusi andis, oli Ameerika Ühendriigid. New Yorgis ja Chicagos mängiti Taago Tubina lavastust «Oleanna».

Kevadpeol kuulutati välja Ugala publikupreemia Kuldõun laureaadid. Publikuhääletusest võttis osa üle 750 teatrisõbra ning rahva lemmikutele anti teatrilaval Ott Kanguri käe all valminud auhinnad, remondis oleva teatrimaja lavalaudadest valminud taiesed.

Parimaks lavastuseks valis publik muusikali «Moraal», mille lavastas Marika Palm.

Parim kunstnik oli publiku arvates Jaanus Laagriküll, kes on kolme sellel hooajal esietendunud uuslavastuse kunstnik, need on «Ema oli õunapuu», «Väike Pii ja kiigelaud» ja «Erakordselt heatahtlik mees».

Parimaks meesnäitlejaks hääletas publik Rait Õunapuu rollide eest lavastustes «Vereliin», «Moraal» ja «Krimka!».

Parima naisnäitleja preemia vääriliseks hindas publik Klaudia Tiitsmaa, kes oli sel aastal nomineeritud ka teatriliidu aastaauhinnale kui parim naisnäitleja rollidega lavastustes «Vereliin», «Oleanna» ja «Erakordselt heatahtlik mees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles