Perepäevapoeem ennustab lähenevat suve

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Komistuskiviks saavad noad ja vänt," selgitab Elve Jensen Paalalinna perepäeval hakklihamasina kokkupanemise laua juures, miks vana köögitarbe kasutamine igaühel kohe ei õnnestu.

Kooliesise parkla serval on laua "Hakklihamasina kokkupanek" kõrval veel lõhnade tundmise lauake, millel reas potid erinevate müntide ja melisside, tüümiani, lavendli, rosmariini ja teiste tugevalt lõhnavate taimedega. Tuulehood lahjendasid taimede aroomi, ent maasikamünt lõhnas nõnda tugevasti, et tema lõhna oli tunda ka lehte purustamata. Aromaatseid taimi tutvustanud Eike Kass lausus, et ta pole küll ekspert nende taimede alal, aga pikaajaline kasvatuskogemus annab teadmised, mida sobib ka jagada.

Puulehtede tundmist kontrollis muusikaõpetaja Ingrid Juht. Tema ees laual lebasid kase-, toominga-, kastani-, lehise-, pihlaka-, vahtra- ja tammelehed. "Enamik lapsi tunneb lehed ära. Kõige rohkem on eksitud toominga ja lehisega," kiidab õpetaja linnalaste loodusetundmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles