Vaba mõte. Ongi andekamad

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Üks Eesti vanema põlvkonna tuntud laulja tunnistas mulle ükskord, et ei suuda ära imestada, kust tuleb tänapäeva noorte artistide enesekindlus. Piisab neil mõni nädal kuskil staarisaate karussellil rambivalguses seista, kui juba loidab silmis enesekindlus ja enam ei näi ükski katsumus liiga suur. Nad lihtsalt lähevad ja põrutavad. Kusjuures hästi põrutavad.

«Tead, nad ongi vist andekamad kui meie omal ajal. Ma ei tulnud isegi pärast kümmet aastat liidu suurtel lavadel nii hästi toime kui nemad oma karjääri esimesel hooajal. Ja vahet pole, kas nad on pärit Tallinnast või mõnest Lõuna-Eesti väikelinnast,» nentis too laulja.

Mina olen temast poole noorem, kuid tajun praeguse aja gümnasiste vaadates endas umbes samasugust hämmingut. Kuidas nad nii noorelt teavad, mida tahavad? Mis väega nad omandavad linnulennult oskusi, mille kättesaamiseks mina omal ajal pidin nädalate kaupa, oksemaik suus, pingutama ja kontrolltööde eel lõuga väristama? Kuidas nad julgevad?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles