Repliik. Mornast Kokaviidikani

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Võta nüüd kinni, kas selle taga on meie esiisade teravmeelsus või tahumatus, aga igal juhul oskasid nad Viljandimaal välja mõelda selliseid toreda kõlaga kohanimesid, mis tänapäeva meelelahutusilmas tänuväärselt inspiratsiooni pakuvad. Ilmselt pole Eestis teist niisugust maakonda, kust oleks telesarjadesse jõudnud sama palju koha- ja külanimesid.

Lõuna-Viljandimaal asuv Morna figureerib väikelinnaks ülendatuna legendaarses «Õnne 13-s» juba 1990. aastate algusest. Kümnendi eest itsitas eesti rahvas kollektiivselt püksid märjaks, kui tõsielusaate «Lihtne elu» kangelased Triin Tulev ja Sille Sutting Viiratsi lähedal Koerakuse allika juures toimetasid. Paar aastat tagasi lennutas tüdrukute seebikas «Padjaklubi» teleorbiidile Viljandi vallas paikneva Savikoti. Nüüd on tänu «Suurele komöödiaõhtule» Saarepeedi ja Kokaviidika tähetund.

Loodetavasti pole see süllekukkunud turundustöö viimane vaatus. Kui stsenaristid viitsiksid kaardil näpuga järge ajada, leiaksid nad siit kandist kindlasti veel nii mõnegi pruugitava nime. Ja kui muud ei tule, siis vähemalt Jämejala folkloorset positsiooni võiks pisut värskendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles