Üks päev, kaks presidenti

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome presidendi Sauli Niinistö ja Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese osalusel korraldatud koolitunnist sai eile keskpäeval Viljandi gümnaasiumi auditooriumis vahetult osa sadakond inimest. Vestluse lõpetuseks võtsid riigipead endi vahele küsimusi esitanud õpilased Kirke Katariina Siimso ja Lasse Aapeli Räty ning poseerisid piltnikele kuulajaskonna taustal.
Soome presidendi Sauli Niinistö ja Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese osalusel korraldatud koolitunnist sai eile keskpäeval Viljandi gümnaasiumi auditooriumis vahetult osa sadakond inimest. Vestluse lõpetuseks võtsid riigipead endi vahele küsimusi esitanud õpilased Kirke Katariina Siimso ja Lasse Aapeli Räty ning poseerisid piltnikele kuulajaskonna taustal. Foto: Elmo Riig / Sakala

​«Hullult närvis olin. Kohutavalt! Mõtlesin, et suren vist ära. Aga tahtmine oli ikkagi väga suur,» kirjeldas Viljandi gümnaasiumi esimese aasta õpilane Kirke Katariina Siimso tunnet, mis oli teda vallanud hetk enne, kui ta asus kodukooli suures auditooriumis usutlema korraga nii Eesti kui Soome presidenti.

See ei olnud Siimsole esimene kord samas ruumis tuntud poliitikutega silmitsi seista. Varem oli ta kaasõpilaste ees küsimusi esitanud Eesti peaministrile Taavi Rõivasele ja haridusminister Jürgen Ligile. Ometi kippus neiu süda sedapuhku eriti kiiresti trummeldama, sest tema kätte oli usaldatud üks silmapaistvamaid rolle päeval, mida võis vähemalt Viljandi jaoks nimetada ajalooliseks.

Hulk tähtsaid teemasid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles