Muusikud esinevad arhiivi toetuseks

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelika Hainsoo on üks neist muusikutest, kes reedel rahvusarhiivi toetuseks lavale astuvad.
Meelika Hainsoo on üks neist muusikutest, kes reedel rahvusarhiivi toetuseks lavale astuvad. Foto: Elmo Riig

Homme on Viljandi pärimusmuusika aidas kontsert, mille tulu läheb Eesti rahvaluule arhiivi toetuseks. Lavale astuvad teiste hulgas Tuule Kann, Juhan Uppin, Merike Paberits, Sandra Sillamaa, Mari Kalkun, Maarja Nuut, Meelika Hainsoo, Marko Mägi, Kristiina Ehin ja Janne Suits.

Rahvaluule arhiivi on rahvamuusikat kogutud aastast 1927 ning sellest on saanud erakordne rahvamuusika varamu. Kontserdi korraldamise plaan tuli pärismusmuusika aidalt.

«Järjest süvenes tunne, et me tahame midagi arhiivi heaks teha, sest see on väga oluline partner pärimusmuusika taassünni juures,» selgitas Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa. «Paljude instrumentide mängimise traditsioonid olid katkenud, kaheksakümnendate lõpul alustati nende taastamist just arhiivinäidete põhjal ja arhiivis töötavate teadlaste abiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles