Juhtkiri. Kes ei küsi, see ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Bussijuhid on olnud õpetajate kõrval ühed häälekamad oma palga eest seisjad. Oskamata hinnata, kui palju bussijuhtidel rahulolematuseks põhjust on, võib tõdeda vähemasti seda, et järelikult on neid koondav ametiühing aktiivne. Nagu ka õpetajatel.

Roolikeerajaid ja haridustöötajaid ühendab veel see joon, et mõlemad töötavad elualal, millel palgaliste arv on suur. See tähendab aga, et ka mõõdukas palgatõus on tööandja poolt vaadates paras pähkel. Kui tõsta, siis kõigil ja võrdsetel alustel, aga see lööb eelarve koostamisel pildi segamini. Praegu, mil ühistranspordi valdkonnas on üsna turbulentne aeg, palgad iseenesest ei kasva. Selle heaks tuleb pidada läbirääkimisi ja olla nõudlik.

Täna lasebki transpordi ametiühing oma nõudlikkusel paista, kui korraldab hommikul Viljandi bussijaamas piketi. Üritusele osaks saav tähelepanu on peaaegu garanteeritud, sest niisugused meeleavaldused on Eestis endiselt suhteliselt haruldased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles