Repliik: Majakas

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänase «Sakala» keskmised leheküljed on pühendatud hoonele, mida hakati sellel nädalal lammutama. Juba poolteise kuu pärast on Rubiinist järel vaid sile maa ja mälestused.

Julgen väita, et lammutamisele minev maja on olnud majakas mitmele põlvkonnale ja kui teha küsitlus, mis oli nende noorusajal olulisim kokkusaamiskoht, paneks Rubiin kokkuvõttes pika puuga ära nii kultuurimajale kui omaaegsele noortemajale.

1970.—1980. aastatel polnud see pelgalt filmide vaatamise koht, vaid sinna määrati kokkusaamisi. Järgmisel kahel kümnendil peeti sealsamas mitmesuguseid kultuuriüritusi: folgi- ja rokifestivali ööklubid, noortebändide võistlused, kontserdid, klubipeod... Mõnda aega tegutses Rubiinis ka pubi.

Ehkki hoonesse on pärast selle valmimist tehtud üksnes hädapäraseid investeeringuid, on see ometi tänu sisule, mille on andnud haldajad, tõmmanud ligi rohkem noori kui spetsiaalselt nendele loodud keskused.

Millisest kohast võiks saada majakas uuele põlvkonnale? Loodetavasti mitte mõnest kaubanduskeskusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles