Pagulastele saadetakse pehme küljealune ja soe elupaik

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuias tegutsev osaühing Framehouse hakkas sel kuul tootma moodulmaju Rootsi pagulastele. Stockholmi poole saadetakse esimene partii teele juuni algul. Fotol ettevõtte juhatuse liige Antti Kangro (ees) ja kontoritöötaja Argo Öövel. 
MARKO SAARM
Karksi-Nuias tegutsev osaühing Framehouse hakkas sel kuul tootma moodulmaju Rootsi pagulastele. Stockholmi poole saadetakse esimene partii teele juuni algul. Fotol ettevõtte juhatuse liige Antti Kangro (ees) ja kontoritöötaja Argo Öövel. MARKO SAARM Foto: Marko Saarm

Viljandimaalaste töö tulemusena saavad pagulased endale katuse pea kohale ja magamisaseme pehmeks. Toom Tekstiil valmistab juba möödunud aasta lõpust pagulaskeskustele tekke ja patju ning Karksi-Nuias tegutseval osaühingul Framehouse valmib Rootsi pagulastele esimene moodulmaja. 

Kuigi Toom Tekstiili kliendiks otseselt praegu ühtegi pagulaskeskust ei ole, tähendas sealne müügidirektor Helen Gull, et ettevõtte kliendinimistusse kuulub eri riikidest suur hulk pikaajalisi partnereid, kelle kaudu on osa tooteid läinud pagulaskeskustesse. 

«Praeguseks on meil tootmismaht pagulastele kindlasti vähenenud, sest tugevalt on vähenenud pagulaste sissevool Euroopasse,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles