Veoki all murdus asfalt ja koorem libises kraavi

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkpuidukoormat vedava sõiduki ratas sattus metsateelt maanteele välja keerates liiga kraavi lähedale ning selle koha peal andis teekate järele ja murdus.
Hakkpuidukoormat vedava sõiduki ratas sattus metsateelt maanteele välja keerates liiga kraavi lähedale ning selle koha peal andis teekate järele ja murdus. Foto: Kristiina Baum

Pühapäeva lõunal juhtus Suure-Jaani ja Vastemõisa vahelisel maanteel hakkpuidukoormat vedava autoga õnnetus. Metsateelt maanteele keeranud veoki tagarataste all murdus asfalt ning auto haagis vajus kraavi. Maanteelõik suleti ja tähistati ümbersõidule suunavate liiklusmärkidega.

Autojuhi sõnul tehti metsatöid eraisikule. Hommikust saadik võsa lõiganud ja hakkinud mehed hakkasid pärast päevatööd hakkpuidukoormatega liikuma. Juht hindas oma sõnul kurvi läbitavaks ega osanud aimata, et mõlemalt poolt meetrisügavuse kraaviga piirneva tee kate nõrgaks osutub. Asfalt andis järele ja veoki haagis vajus kraavi. Kabiin jäi püsti ja juht pääses kerge ehmatusega. Tema sõnul kutsuti Lääne-Virumaalt kohale firma enda laadurid hakkpuidu veokilt maha laadimiseks ja puksiir veoauto välja tõmbamiseks.

Maanteeameti hooldeosakonna peaspetsialist Taavi Umal käis õhtul kella poole kuue ajal sündmuspaika vaatamas ning leidis, et veokijuht oli oma oskusi üle hinnanud ja ilmselt juhtus õnnetus juhi, mitte kehva teekatte tõttu. Ta lisas, et kõnealune maantee kuulub riigile ja seda hooldab aktsiaselts Vooremaa Teed. Tema sõnul käis hooldaja esmaspäeva hommikul teed hakkpuidust puhastamas ja lõhutud lõiku parandamas.

Politsei andmetel saabus juhtunust teade kell 16.26. Kella üheteistkümneks õhtul oli sõiduk haagisega teel tagasi ja ajutised liiklusmärgid eemaldatud. Maanteelõik Vastemõisast Suure-Jaani poole oli läbitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles