Haldusreform tõepoolest ei suurenda kartulisaaki

, riigihalduse ministri Arto Aasa nõunik, haldusreformi ettevalmistava töörühma liige, Viljandi linnavolikogu liige, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Timpson
Madis Timpson Foto: Elmo Riig / Sakala

«KUIGI ÜMBRUS on sama, elab igaüks meist erinevas maailmas.» See saksa filosoofi Arthur Schopenhaueri tsitaat tuli mulle meelde, kui jälgisin eelmisel nädalal riigikogu ööistungit, mille formaalse põhjusena tõid opositsioonierakonnad eesotsas Keskerakonnaga välja haldusreformi seaduse eelnõu. Mul oli päris kahju nendest rahvasaadikutest, kes pidid öö läbi seda keskpärast tsirkust kaasa tegema.

Vägisi jäi mulje, et Keskerakond ja mõned selle liikmed otsisid lihtsalt põhjust riigikogus ööistungit korraldada, sest see tõmbaks kas või hetkekski tähelepanu eemale Keskerakonna sisepingetest, mida on kaugele näha. Pluss veel mõne liikme isiklik ambitsioon tähelepanu saada. EKRE, kes on kujunenud Keskerakonna satelliitparteiks, tuli ka selle mänguga kaasa. Nii pandigi kahekesi püsti suhteliselt mõttetu palagan, mille selgitamisega ei tuldud toime.

Kas keegi sai aru, mida opositsioon siis nõudis? Mina proovisin aru saada, mida keskerakondlased öelda tahtsid, ja sirvisin läbi järgmise päeva lehed. Midagi niisugust, millest poleks Keskerakonnaga eri kohtumistel räägitud, ei olnud. Pigem vastupidi. Tavaliselt küsiti säärastel kohtumistel esimese asjana, ega ometi Tallinna tükeldama hakata. Mõnikord jäigi see ainukeseks küsimuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles