Autokaamera võib aidata liikluses segastele juhtumitele valgust heita

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavamad pardakaamerad maksavad alla 50 euro. Kallimad suudavad aga nägusid ja numbreid paremini tuvastada.
Odavamad pardakaamerad maksavad alla 50 euro. Kallimad suudavad aga nägusid ja numbreid paremini tuvastada. Foto: Dmitri Kotjuh

Teadjate kinnitusel koguvad pardakaamerad Eestis tasapisi populaarsust. Nii politsei kui kindlustusfirma soovitavad endale sellise seadeldise hankida igal autojuhil.

Selle nädala algul levis sotsiaalmeedias kulutulena Tallinnas Lasnamäel jäädvustatud videolõik, millelt on näha, kuidas Kia Sorento juht tekitab Võidujooksu sillale keerates liiklusohtliku olukorra, pressides ennast viimasel hetkel Laagna tee mahasõidule keeranud auto ette. Seejärel peatab ta keset sõiduteed oma auto, haarab sõidukist kurika ning hakkab talle signaali lasknud kaasliiklejat sõimama.

Politsei alustas tolle vahejuhtumi suhtes väärteomenetlust. Seda sai teha tänu teise auto pardakaamera salvestisele, millelt on selgelt näha ja kuulda nii liiklusohtlik situatsioon, Kia number kui ka selle juhi käitumine autost väljudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles