Soojade saabudes pistis vanalinna korterist nina välja siga

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaria Plümbergile on Helmi nagu oma laps, keda ta imetleb ja nunnutab. Esimeste soojade ilmadega hakkas ta teda Lossi tänava hoovis ka ilmaeluga harjutama. Kui Helmi traksidega sõbraks saab, pole imestada, et Viljandi vanalinnas jalutab rihma otsas vastu siga.
Maaria Plümbergile on Helmi nagu oma laps, keda ta imetleb ja nunnutab. Esimeste soojade ilmadega hakkas ta teda Lossi tänava hoovis ka ilmaeluga harjutama. Kui Helmi traksidega sõbraks saab, pole imestada, et Viljandi vanalinnas jalutab rihma otsas vastu siga. Foto: Elmo Riig

Lossi tänaval ühes kolmetoalises korteris elab minisiga, kes sattus sinna sünnipäevakingitusena. Kuigi lemmikloomi pole üldiselt kombeks kinkida, on Helmist saanud omaniku hingesugulane.

Helmi perenaine Maaria Plümberg ütles, et oma soovidega tuleb ettevaatlik olla, sest just miniseast oli ta sõprade seltsis aeg-ajalt unistanud. Seda, et kodus hakkabki röhitsev põssa temaga voodit jagama ja sõrgade klõbinal mööda laudpõrandaid ringi lippama, polnud siis veel mõtteski. 

Eelmise aasta 19. novembril ehk paar nädalat enne sünnipäeva ootas teda aga kodus väike roosa stepslinina, kes on nüüdseks kasvanud 20-kiloseks sõbrantsiks. Maaria ema Helve Plümberg ütles, et oli alguses selle üllatuse peale küll vihane, sest sea koht on laudas, aga enam ei kujuta temagi elu Helmita ette. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles