Rohehooaja alguseks saab turg uue ilme

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal alustasid aktsiaseltsi Pärlin töömehed Viljandis turuplatsile uute müügipaviljonide paigaldamist.
Sel nädalal alustasid aktsiaseltsi Pärlin töömehed Viljandis turuplatsile uute müügipaviljonide paigaldamist. Foto: Marko Saarm

Eile paigaldas aktsiaselts Pärlin Viljandi turule uusi, valgustuse ja elektrivooluga varustatud müügipaviljone ning mai lõpuks peaksid need täitma kogu platsi.

«Neid üksikuid bokse tuleb siiapoole 22 ja sinnapoole pärast veel kümme,» tähendas Pärlini ehitusdirektor Sulev Kurik. Selle teise poolega, kus praegu müüakse tööstuskaupa, saavad nad pihta hakata siis, kui seegi on koristatud ja pinnatud. 

Kaitseb vihma ja päikese eest

Uute müügikohtade all oli värske killustik ja koos värskete paviljonidega peakski turg saama juunis, kui taime- ja köögiviljamüügiga läheb lahti kauplemise kõrgaeg, täiesti uue välimuse. 

«Nad on nüüd natuke teistmoodi jah,» tõdes Sulev Kurik müügikioskeid takseerides. Kui seniste putkade räästast jooksis vihmavesi inimestele kaela, siis nüüd on leti äärest veel ligi meeter maad räästa all, mis kaitseb nii kaupa kui klienti. 

Viljandi turgu haldava aktsiaseltsi VTÜ Vara juhataja asetäitja Riina Heinmäe rääkis, et varem ehitasid müüjad endale ise päikesevarje, aga uute müügikohtadega peaks olema loodud kõik eeldused, et säästa müüjaid lõõskavast päikesest ja vihmast. 

«Tervikpilt kujuneb muidugi siis, kui kõik on paigas,» lisas ta. Praegu on köögivilja- ja taimemüüjad ning tööstuskauba pakkujad ühele turupoolele kokku surutud. «Aga ehk juba järgmisel nädalal hakkame teist platsipoolt tegema,» märkis ta. 

Senised putkad pärinesid aastast 1991

Senised müügikohad oli tarvis välja vahetada, sest need olid oma aja lihtsalt ära elanud. 

«Minu mäletamist mööda oli aasta 1991, kui see vana valmis sai – kusagil sügise poole,» meenutas Riina Heinmäe. 

Need tumedast puidust paviljonid polnud planeeritud sugugi nii pikaks ajaks. «See pidi olema ajutine ja projekteerija ei andnud nendele ehitistele sellist pikka iga, aga need pidasid tõeliselt hästi vastu ja oleksid väga suure vajaduse korral ka edasi kestnud. Siis oleks neid olnud tarvis lihtsalt tihti kõpitseda,» kõneles Heinmäe. 

Veel on juhataja asetäitja sõnul rohehooajal ehk siis, kui müügil on värsket köögivilja, juurvilja ja maasikaid või muid marju, plaan tuua platsile ajutised müügiletid. «Need on selliste kollaste katustega. Need kevadel toome ja sügisel viime, sest talvel pole neid vaja,» ütles Heinmäe. Tööstuskauba tähtsus ongi tema sõnul turul vähenenud ja ennekõike tuleb rahvas värsket toidukraami otsima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles