Juhtkiri. Tegemata ei tohi jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Opositsioonierakondade vastuseis haldusreformi seaduse eelnõule hoidis riigikogu liikmed ööl vastu eilset ärkvel. 24-tunnise maratonistungiga jõuti läbi hääletada vähem kui pooled ettepanekud eelnõu muuta.

Kui ühe eelnõu kohta esitatakse 121 muudatusettepanekut, on ütlematagi selge, et ettepanekute palett on kirju ning puudutab eelnõu väga erinevaid tahke. Eilse Sakala arvamusküljel kirjutas vabaerakondlane Ain Ostra näiteks, et osavalla mõistele tuleb anda konkreetne sisu ning määrata osavalla õigused ja kohustused. Tõepoolest: osavalla olemus jääb eelnõu lugedes võrdlemisi ähmaseks.

Ka haldusreformi seaduse eelnõule tehtavad peamised etteheited on eri nägu. Osa neist on väga vaieldavad. Näiteks kriitika elanike arvu piirmäärade kohta. Vastased ütlevad, et need on laest võetud, toetajad pareerivad niisugust väidet aga eri uuringutele viidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles