Linnapea Maramaa jõuab Ugala lavale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Andres Tabun on August Maramaad kehastanud Viljandi vapiroosi päeval.
Näitleja Andres Tabun on August Maramaad kehastanud Viljandi vapiroosi päeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval esietendub Ugalas Viljandi 725. aastapäeva pidustuste ajal lavastus «Linnapea», mille teksti on ekstra selleks puhuks kirjutanud Toomas Suuman.


Näidendi aluseks on legendaarse linnapea August Maramaa isik ja tema valitsemisajal Viljandis aset leidnud sündmused.



««Linnapea» lähtub ühtpidi küll Viljandi ajaloost, dokumentidest ja faktidest, ent kindlasti pole tegu pelgalt ajalookroonikaga,» ütles Ugala kirjandustoimetaja Helle Leppik. «See on leidlik fantaasiamäng, millesse mahub palju laule, muusikat ja kirevaid tegelaskujusid ning ajaloolise isiku väga hell isikliku elu pool.»



«Linnapea» lavastaja on Andres Lepik, Maramaana astub publiku ette Andres Tabun. Tuntud ja tundmatute viljandlaste ja muude tegelastena teeb kaasa enamik Ugala näitetrupist. Lavakujunduse, mis toob publiku ette ka väikese osa Viljandist, on teinud Jaak Vaus.



Ugala fuajees on avatud Viljandi muuseumi koostatud näitus «August Maramaa aeg», millel näeb linna vaateid aastatest 1919-1939.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles