Kirsid kingivad õieilu ja tervist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päidre puukooli peremehe Hillar Nassari meelest võiks igas koduaias olla kolm-neli kirsipuud, sest nende viljad kosutavad tublisti tervist. Eriti soovitab ta neid sportlastele ja raske füüsilise töö tegijatele.
Päidre puukooli peremehe Hillar Nassari meelest võiks igas koduaias olla kolm-neli kirsipuud, sest nende viljad kosutavad tublisti tervist. Eriti soovitab ta neid sportlastele ja raske füüsilise töö tegijatele. Foto: Elmo Riig

Karksi vallas Pollis tegutseva Seedri puukooli peremees Elmar Zimmer usub, et kirsipuudel on Eestis suur tulevik, sest nende õied on imekaunid ning viljad väga maitsvad ja ülikasulikud. 

«Tänavu kevadel istutatakse kahe suure aia jagu meie puukooli kirsse: kokku umbes 1500 taime ehk üle kahe ja poole hektari,» nendib ta.

Samas kratsib Zimmer mõtlikult pead ja tõdeb, et Eestis kirsse müües rikkaks ei saa, sest lõuna poolt tulevate odavamate ja magusamaviljaliste puudega on võimatu võistelda. «Üks tuttav müüb meie kirsse Viimsi taluturul, kus on välismaise kauba pakkumine keelatud. Seal küsisime mullu maguskirsside eest viis eurot kilo. Teadlikum ja jõukam rahvas ostis ning nõudlus isegi ületas pakkumist.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles