Järgmisel nädalal algab kinohoone lammutamine

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubiini maja lammutamisest on Viljandis räägitud aastaid.
Rubiini maja lammutamisest on Viljandis räägitud aastaid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esmaspäeval astuvad üle Rubiini kino läve ühe Tallinna ehitusfirma töölised ja kui nad hiljemalt 20. veebruaril lahkuvad, on kinohoone asemel mullaga täidetud plats.

Eelmise aasta eelviimase päeva õhtul lõppes Rubiinis viimase filmi ehk Harry Potteri saaga järjekordse osa näitamine. See film jäi 46 aastat vanale kinosaalile viimaseks ning 10. jaanuaril läheb maja lammutajate kätte.

Volikogu otsusega lõhutakse see maha ning siis arutavad linnajuhid, kas panna kinnistu hoonestusõigus oksjonile või jätta see linnale näiteks haljasalaks.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa andmetel saab majast 18 tonni metalli, 709 kantmeetrit silikaatkive ja 112 kantmeetrit puitu. Lisaks tuleb kesklinnast ära viia mitu tonni ruberoidi.

Linna majandusametit juhtiva Priit Vihuri sõnul peavad lammutajad maja maatasa tegema ning hoonealuse pinna mullaga täitma. «Kui soovitakse, võib sinna suvel näiteks lilled istutada,» lausus Vihuri.

Sügisel esitas linnavalitsus volikogule eelnõu, mille järgi oleks hoone pandud oksjonile ning uus omanik oleks pidanud selle lammutama. Asemele oleks tulnud ehitada maja, kus oleks olnud filminäitamise võimalus.

Mitme volikogu liikme meelest pole aga praegu õige kinnisvara müüa, sest hinnad on väga madalad. Samuti ei saa linnajuhid seada uuele omanikule filminäitamise kohustust. Seetõttu leidis volikogu, et linnal on mõistlik maja lammutada ning müügiga oodata.

Esmaspäeval avas Männimäe külalistemaja 35-kohalise kinosaali, kus avanädalal pakutakse lastele ja noortele võimalust filme vaadata tasuta.

Külalistemaja esindaja teatel on praegu prooviperiood ning see, kuidas kinosaal tulevikus tööle hakkab, selgub aja jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles