Kütuseturul on alanud konkurentide hinnasõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Neste langetas eile mootorikütuste hinda 0,5 eurosendi ehk 7,8 kroonisendi võrra, soovides hoida hinnakujundaja staatust, mida Statoil üritab analüütik Tõnis Oja sõnul endale võita.

Kütuseturul näib euro esimesel nädalal alanud olevat hinnasõda. Sel nädalal pole möödunud ainsatki päeva, ilma et keegi kütusemüüjatest oleks jätnud hinna mõne sendi võrra langetamata.

Kes langetas enne?

Üksteise võidu saadavad kütusemüüjad teateid hinnamuudatuste kohta. Üleeile tegi seda esimesena Statoil, kes märkis hinnalangetamise kellaajaks 7.40.

Neste juht Ivar Kohv teatas eile, et tema firma oli hindu langetanud juba kella kuue paiku hommikul. Ta toonitas, et kõik sellenädalased hinnalangused on algatanud just Neste.

Hinnakujundaja

Kütuseturuekspert ja börsianalüütik Tõnis Oja märkis eile, et Statoil üritab Nestelt üle võtta hinnakujundaja staatust, mida too on viimase kümne aasta jooksul hoidnud.

E24 uuris Statoililt, miks ta alati teatab kütuse hinna langetamisest, kuid peaaegu mitte kunagi selle tõstmisest.

Firma kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts vastas seepeale, et käesoleva aasta esimestel päevadel on firma edastanud eraldi infot tulenevalt asjaolust, et mis tahes kaupade hinnamuudatused on euro kasutuselevõtu tõttu leidnud meedias laialdast kajastamist ning ettevõte soovib, et kõneldaks õigetest hindadest.

«Tavapäraselt me toodete hinnamuudatuste, ei tõusude ega languste kohta eraldi pressiteateid ei koosta ega väljasta, sest tegemist on jaekaubandusettevõtte igapäevatööga ning mootorikütuste hind on väga lihtsasti jälgitav ja võrreldav,» kirjutas Jaanus Pauts e-kirjas.

Lisaks Nestele langetasid eile mootorikütuste hinda ka teised kütusemüüjad. Alexela põhjendas hindade langetamist konkurentsiga nagu ka Statoil.

LANGUS

Uued liitrihinnad automaatjaamades
• 95          1.164 eurot (18.21 krooni)
• 98          1.204 eurot (18.83 krooni)
• Diisel    1.184 eurot (18.52 krooni)
Allikad: Neste, Statoil, Alexela

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles