Naispere sünnipäev ootab emadepäeva järel järge

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis elav Malle Mätas (vasakul) peab nädala pärast oma sünnipäeva. Samal päeval on põhjust tordilt küünlaid puhuda ka tema tütrel Maiu Kivilaanel (taga) ja pojatütrel Maiken Mätasel (pole pildil). Pildil keskel seisab Malle ema Linda Hunt ja paremal Maiu tütar Liisa Kivilaan.
Viljandis elav Malle Mätas (vasakul) peab nädala pärast oma sünnipäeva. Samal päeval on põhjust tordilt küünlaid puhuda ka tema tütrel Maiu Kivilaanel (taga) ja pojatütrel Maiken Mätasel (pole pildil). Pildil keskel seisab Malle ema Linda Hunt ja paremal Maiu tütar Liisa Kivilaan. Foto: Elmo Riig

Viljandi Väikse tänava kodus on emadepäev nagu paljudes teisteski Eesti peredes täis kallistusi ja argipäevast veidi enam täidetud tähelepanuga kodu südamele – emale.

Linda Hundi ja Malle Mätase kodus pole teisiti, naised ootavad külla lapsi ja lapselapsi. Malle Mätas ütleb siiski, et ta ei tea veel, kas poeg Mait tuleb Tallinnast emadepäevaks või sünnipäevaks. Üks mis kindel, kodule lähemal elav tütar Maiu tuleb mõlemal päeval.

Täiesti tavalises peres, kus elab koos mitu põlve, on see päev aga veidi eriline selle poolest, et kolmel naisel, Mallel, tema tütrel Maiul ja pojatütrel Maikenil on sünnipäev ühel ja samal päeval, 14. mail. Naistest kõige elukogenum, memm Linda teab, et aeg-ajalt satuvad need tähtpäevad ka üpris lähestikku. «On ikka samal päeval ka olnud. Kui 1. mai juhtub olema esmaspäeval, kattuvad nii sünni- kui emadepäev,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles