Algo Kärp: Õppetund, millest pole midagi õppida

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig / Sakala

Suusatuurilt ootamatult kõrvale jäänud Algo Kärp on asetleidnud sündmusi tagantjärele analüüsides üpris nõutu: palju kõmu tekitanud vereproovinäit, mille rahvusvaheline suusaliit sobimatuks tunnistas, tundub talle enam kui kummaline.

Viimase nädala jooksul ohtralt proove andnud Algo Kärbi sõnul oli sobimatu just üks, võistluspaigas enne tuuri antud proov, ehkki vahetult enne Saksamaale sõitu ning kolm päeva hiljem sealt naastes Tartus antud analüüsid olid normaalsed.

«Lühikese aja jooksul olen andnud neli vereproovi, neist üks arvati ebasobivaks. Millest selline erinevus tuleb, ei oska keegi selgitada,» kõneles Algo Kärp.

Välistada ei saa tema arvates ka mõõtmisviga. «Pole võimalik, et ühe päevaga muutuvad verenäidud nii palju ja normaliseeruvad taas sama kiiresti,» arutles ta.

Algo Kärbi jutu järgi oli tegu võrdlemisi ebameeldiva vahejuhtumiga, mille meedia suureks puhus. «Veidi kurvaks teeb. See oli õppetund, millest pole midagi õppida,» kahetses ta.

Aasta lõpul, enne Saksamaale sõitu põlvevalu kurtnud suusataja on pärast tuurilt eemale jäämist saanud liigesele hõlpu anda. «Olen sõitnud vaid klassikat ning valu on taandunud. Võib-olla tuli eemaldamine kasukski,» mõtiskles Kärp.

Nädal tagasi, pärast Eesti meistrivõistluste suusavahetusega sõitu tõdes Viljandi klubi liige, et klassikat sõites ei tee põlv häda, vabatehnikas aga annab endast kurjalt märku, mistõttu hooaja lõppedes pole lõikusest pääsu.

«Mul on olnud aega rahulikult, kuid tujutult treenida,» ütles Algo Kärp. Eile lendas ta Rootsi, kus laupäeval sõidetakse Torsbys Skandinaavia karikavõistluste etapil 15 kilomeetrit klassikat. Suusataja jutu järgi tuleb seal starti ka neid tugevaid klassikasõitjaid, kes tänavusel «Tour de Skil» kaasa ei löönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles