Juhtkiri. Kriitika lõi uppi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Info ei liigu, süsteem on jäik, bürokraatia tapab kiire asjaajamise – niisugused etteheited on suurte organisatsioonide puhul paraku tüüpilised. See ei tähenda aga, et kõik suured ettevõtted ja asutused toimivad ühtviisi hästi või halvasti. Apsakaid juhtub kõigil, kuid maailmas on palju hiiglaslikke organisatsioone, mis toimivad tervikuna eeskujulikult. 

Lakmuspaberiks, mis näitab, kui hästi või halvasti organisatsioon töötab, võib olla selle kohta tehtav kriitika, sest kriitikaga on vaja toime tulla. Ka neil juhtudel, kui etteheidete adressaat ise usub siiralt, et see on ühepoolne või sootuks põhjendamata. 

Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) ei ole viimastel nädalatel üleriigilises meedias palju kõneainet pakkunud etteheidetega suutnud sugugi hästi hakkama saada. Kõigepealt keelduti Eesti Päevalehele avaldamast riigiasutustes tehtud rahulolu-uuringut ega kommenteeritud kriitilisi hinnanguid. Järgmisel päeval nimetas RKAS-i juhatuse esimees Urmas Somelar politsei- ja piirivalveameti esindaja juttu jauramiseks. Selle nädala algul väitis Somelar, et Päevaleht nõudis neilt konfidentsiaalseid andmeid. Väljaanne lükkas selle väite ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles