Ebatsuugadest said korraks kõrsikud

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üllar Priks

Eile alustati Viljandis Uuel tänaval ebatsuugaallee mahavõtmist. Raietööde esimeses etapis on kümmekonnal põlispuul oksad laasitud, nii et taeva poole turritavad vaid iidsed tüved.

Töid teeb osaühing Arborist ning plaanide kohaselt peaks allee täielikult kaduma selle kuu jooksul. Linnalt 111 euroga raieõiguse ostnu esindaja Arvi Koitve sõnul oli pakkumise põhjus ebatsuugade väärtuslik puit.

Ebatsuugade langetamine tõusis päevakorrale möödunud talvel, kui raske lume all hakkasid puudelt suured oksad murduma. Lisaks viimase aja ohtlikele olukordadele näitasid raietööde vajadust dendroloogilised uuringud. Kui eemalt vaadates või mööda alleed sõites tunduvad puud ühtsed ja terved, siis põhjalikumalt hinnates selgus, et säilitamist väärt on neist alla 50 protsendi. Aprillis taotles ebatsuugade raiumise plaanist kuulnud Eesti arboristide koda ettevõtmise katkestamist, kuid linn sellega ei nõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles