Priit Toobal ostis koolimaja (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kildu kool
Kildu kool Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuntud poliitik, Suure-Jaani vallas ratsatalu pidav Priit Toobal ostis neljapäeva hommikul Suure-Jaani vallalt 50 000 euro eest Kildu kooli.

Et koolis õpivad praegu lapsed, saab Toobal maja enda kätte suve keskel ning tema plaan on hakata sinna rajama ratsa-külastuskeskust.

Toobal tahab muuta koolimaja 45-kohaliseks külalistemajaks ja võimla talliks. Veel on plaanis rajada maneež ja sõnnikuhoidla, kämpinguala, seminariruumid ja muuseum. Lisaks pulmade ja matuste korraldamisele saaks kompleksis tegelda hipoteraapiaga.

Ehkki oksjonil müüdud 5,5 hektari suuruse kinnistu vastu tundis huvi veel vähemalt kaks ostjat, oli neljapäeva hommikul Suure-Jaani vallamajas enampakkumisel kohal vaid Kildu koolist seitsme kilomeetri kaugusel asuva osaühingu Kuusiku Tall juhataja Priit Toobal. Ta tegi alghinna ehk 50 000 euro suuruse pakkumise ja sai kooli omanikuks.

Toobal tunnistas, et teda üllatas konkurentide puudumine. Samas arvas ta, et teisi pakkujaid võis peletada kõrge hind. Ise pidas ta hinda õiglaseks, sest selle oli välja pakkunud kinnisvarahindaja. «Mul pole põhjust hinnas kahelda ning usaldan eksperti,» lausus ta.

Millal ratsatalu valmis võiks saada, ei osanud Toobal arvata. «Kaks-kolm aastat võtab see projekt kindlasti aega,» pakkus ta.

Varem on Toobal öelnud, et loodavas kompleksis peaks jaguma tööd kaheksale inimesele. Ehitus nõuab umbes 400 000 eurot, millest esimene osa on plaanis taotleda Leaderi toetusprogrammi kaudu.

Peale vana koolimaja sai Toobal ka 5,5 hektarit maad, 17 aastat vana spordisaali ning mitu kõrvalhoonet.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles