Juhtkiri. Politseinikele palka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

«Piltlikult öeldes on politsei- ja piirivalveamet (PPA) nagu kaamel, kellelt on võetud nii vill kui ka nahk. Omal ajal liikus karavani järel mahakukkunud kaamelivilla koguja. Kui karavan jõudis kaubitsemiskohta, siis vill müüdi. PPA puhul on kogutud villa seda kaamelilt käigu pealt küljest kiskudes, samal ajal sundides teda karavani ees jooksma.»

Niimoodi kirjutasid eelmisel nädalal Postimehe veergudel riigikontrolör Alar Karis ja riigikontrolli tulemusauditi osakonna audiitor Eerik Hanni. Ajendiks oli riigikontrolli värske audit, mille järeldused võiks lühidalt kokku võtta nii: kuus aastat tagasi moodustatud ühendamet on olnud väga tubli, kuid too tublidus on tulnud töötajate arvelt, sest palgakasv on olnud aastaid nadi ning kesised sissetulekud harvendanud jõudsalt korrakaitsjate ridu. See kõik tekitab aga küsimuse, kust läheb viimane piir.

Murede lahendamiseks on vaja lisaraha. Näiteks ainuüksi igasse suuremasse linna ühe-kahe patrulli lisamine nõuaks politseijuhi Elmar Vaheri sõnul kuus miljonit eurot aastas. Ent samal ajal tuleb patrullpolitseinike palka märgatavalt tõsta ning raha on juurde vaja ka noorsootöö, ennetustegevuse, piirkonnatöö ja liiklusjärelevalve tegemiseks. Kokkuvõttes: lisaraha on vaja märkimisväärses koguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles