Q10 parandab enesetunnet ja suurendab jõudlust

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähestele meie hulgast on looduse poolt antud nii head geenid, et oleme organismi turgutamata toimekad veel kõrges easki. Esmatähtis on küll tervislik ja normaalne toitumine, aga teadlased on leidnud ka organismiomaseid aineid, mille manustamine aitab vanana hakkama saada.
Vähestele meie hulgast on looduse poolt antud nii head geenid, et oleme organismi turgutamata toimekad veel kõrges easki. Esmatähtis on küll tervislik ja normaalne toitumine, aga teadlased on leidnud ka organismiomaseid aineid, mille manustamine aitab vanana hakkama saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Kortermaja kolmandal korrusel elav proua Elvi on end eluaeg terveks inimeseks pidanud. Nüüd, mil kaheksakümnes sünnipäev on seljataga, kipuvad haigused kimbutama.

Kõige rohkem häirivad igapäevaelu haige selg ja nõrk süda.

«Seljaga pean tegema võimlemisharjutusi ja võtma ka valuvaigistit, et liikuma saaks. Liikuda on aga viimasel ajal raske olnud, sest lihtsalt ei jaksa – õhk saab otsa ja jõud kaob ära. Pean iga natukese maa tagant puhkama,» jutustab naine. Trepist üleski on ta viimasel ajal läinud mõne astme kaupa, teel ikka ja jälle seisatades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles