Võrtsjärv kihab haugi jahtivatest kalameestest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikul kell viis järvele minna pole kalamehele liiga vara. Tänasest on haugipüük suurematel järvedel lubatud.

Oiu sadamast Võrtsjärvele sõites võis hommikul kella üheksa paiku nii vasemal kui paremal roostikusoppides loendada kümmet paati kalameestega. Kaugemal, kuhu silm ei ulatunud, oli neid aga rohkem.

Peaaegu kõik, kes täna järvele läksid, himustasid sealt haugiga tagasi tulla. Üks Puhjast saabunud kalamees ütles küll, et tema tuli ahvenat püüdma.

Kella kuue paiku Võrtsjärvele läinud viljandlane Arno Nuut kiitis imeilusat päeva ja ütles, et järv on paksult kalamehi täis. Kuulu järgi polnud keegi küll midagi veel püüdnud, aga  lootus kustub viimasena.

Tallinnast Võtsjärvele kalastama saabunud Priit Linde ja Märt Rand lubasid järvele jääda veel kindlasti lõunani, sest ilm on ilus. Viimati naeratas kalaõnn meestele talvel, kui Venevere järves haug konksu otsa jäi..

Kirglik kalamees Igor Nael ütles, et temal õnnestus esimese viskega umbes kella poole kuue paiku püüda esimene haug. Et see oli umbes kilone, lasi ta selle tagasi ujuma, et see tooks talle kalaõnne ja suuremaid kalu. Rohkem aga pole ükski kala enam õnge hakanud.

Kogenud kalamees põhjendas saagita jäämist ilmaoludega: külm peletas väiksemad kalad roostikust järve keskpaiga poole, haug aga toitub nendest ja on samuti väikeste kalade järel roostikust lahkunud.

Igor Nael lubas järvele jääda kella kolmeni, kui aga näkkab, siis kella viieni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles