Priit Toobal jääb endiselt erakonda

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kinnitan, et Laasi ja Toobal on edasi Keskerakonna liikmed,» ütles Viljandimaalt pärit poliitik Priit Toobal eile.
«Kinnitan, et Laasi ja Toobal on edasi Keskerakonna liikmed,» ütles Viljandimaalt pärit poliitik Priit Toobal eile. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​Riigikohus otsustas kolmapäeva õhtul, et ei võta Keskerakonna kohtuvaidlust uue põhikirja kinnitamise üle menetlusse. Seega jäi kehtima vana põhikiri. Vaidlus selle üle, kas peasekretär Priit Toobal ja tema kuriteokaaslane Lauri Laasi tuleks erakonnast välja arvata, jätkub aga vanaviisi.

«Juristina olen nõus Keskerakonna aukohtu otsusega, kus sisuliselt leiti, et kui kehtib vana põhikiri, on Toobali ja Laasi erakonnast väljaarvamine automaatne,» kommenteeris eile Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liige Mailis Reps. Ta lisas, et aukohtu konsensusliku seisukoha järgi on erakonna juhatuse mullu novembris tehtud otsus Toobali ja Laasi erakonda jätmise kohta vana põhikirja alusel õigustühine.

Repsile sekundeeris fraktsiooni esimees Kadri Simson. «Vana põhikirja alusel on kriminaalkorras karistatud inimese väljaarvamine automaatne ja seega järgmises juhatuses on vaja see vaid vormistada,» sõnas ta aukohtu otsusele viidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles